+
Ιστορικο συλλογου Home / ο Συλλογος / Ιστορικο συλλογου

                                                                                            

Στις 30/03/1978 ιδρύθηκε ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος περιοχής Αγ. Τριάδας στη Νίκαια με σκοπό τον εξωραϊσμό της περιοχής και το πολιτιστικό και πνευματικό ανέβασμα του επιπέδου των μελών με βάση τη λαϊκή παράδοση, τον πολιτισμό, την προστασία του περιβάλλοντος και προσφορά κάθε δυνατής βοήθειας στους κατοίκους. Από τότε συνεργάζεται με την τοπική αυτοδιοίκηση τις οργανώσεις και τους φορείς που έχουν τους ίδιους σκοπούς. Έτσι με τα χρόνια και μέσα από τις αναζητήσεις των κατοίκων της περιοχής για πολιτιστική δράση και ενασχόληση δημιουργήθηκαν τμήματα του παραδοσιακού χορού, latin, κ.τ.λ. με σκοπό την ερασιτεχνική δημιουργία και την πολιτιστική προσφορά στην πόλη μας.  

Καταστατικό Συλλόγου Αγίας Τριάδας

       Ο  Σύλλογό μας  πάντα είχε ποικίλη δράση σύμφωνα με τις αναζητήσεις των μελών του και με σκοπό  να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο  χρόνο τους και τις ανάγκες των καιρών υπήρξαν  οι παρακάτω δραστηριότητες .
  • Με τα Νομαρχιακά προγράμματα για την λαϊκή επιμόρφωση υπήρξαν αξιόλογες δράσεις για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου όπως ζωγραφική σε δέρμα, τεχνική παλαίωση φορητών εικόνων, ζωγραφική σε γυαλί (βιτρό) κ.τ.λ.
  • Κύκλος Σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών από υπεύθυνο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
  • Διδασκαλία Παραδοσιακού Μικρασιάτικου Κεντήματος με συμμετοχή σε έκθεση με τις δημιουργίες των συμμετεχόντων στο τμήμα με την ολοκλήρωση των μαθημάτων σε όλη την περιφέρεια του Πειραιά.
  • Θεατρικές ομάδες παιδιών – εφήβων και ενηλίκων.
  • Λειτουργούσε τμήμα ζωγραφικής για παιδιά μέσα στο Σύλλογο σε συνεργασία με το Δήμο Νίκαιας.
  • Δύο τμήματα εκμάθησης της Ισπανική γλώσσας που ολοκλήρωσαν τον κύκλο μαθημάτων με τη λήψη του πρώτου πτυχίου από τους μαθητές.
  • Παράλληλα με την Ισπανική γλώσσα λειτούργησαν τμήματα  μοντέρνου χορού  και  Latin.
Το παραπάνω τμήμα αντικαταστάθηκε με την εκμάθηση της Ιταλικής γλώσσας , χωρίς οικονομική συμμετοχή , Η διδασκαλία γίνεται  από το μέλος μας Αφροδίτη Τέντε, μία  ώρα κάθε Τρίτη. Την διδασκαλία του Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου και για όλα τα τμήματα χορού, η Χοροδιδάσκαλός και μέλος του Συλλόγου μας,  Ρούλα Σαρδάνη  

paragraph end

  • Copyright © 2015 Agia-Triada.gr                          Powered by Assemplay.com